School voor openbaar en algemeen bijzonder vmbo, mavo en gemengde leerweg

Tweets @MandelaPSG

 

Kies een PSG-school

 

 

csm Weten wat je wilt wordent 3171541e88

 

Minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker willen dat vmbo-leerlingen makkelijker kunnen doorstromen naar het mbo. Daarom willen zij het voor vmbo’ers in de toekomst makkelijker maken om alvast lessen te volgen op het mbo. Het ROC Horizon College en scholengemeenschap Nelson Mandela in Purmerend lopen vooruit op deze plannen en laten zien dat er veel voordelen te behalen zijn voor leerlingen, samenwerkende scholen en het regionale bedrijfsleven. Lees hier het verhaal over Sophie en Jorrit die op het Horizon College inmiddels ontdekt hebben welke mbo-opleiding het best bij hun past.

Lees meer...

Alle ouders van leerlingen uit groep 8 zijn op woensdag 11 januari 2017 welkom voor een voorlichting op SG Nelson Mandela. De inloop is vanaf 19.00 uur en we starten om 19.30 uur.

openhuis17ver2

Het nieuwe schooljaar is begonnen en het vernieuwde Scholeneiland is weer van de leerlingen. De kakelverse entree van Mandela kijkt uit over een ruim en lommerrijk schoolplein. Hier en daar zijn er nog wat sporen van werkzaamheden en wordt het groen nog getrimd, maar dat weerhoudt de leerlingen er niet van hun domein terug te claimen. En zo hoort het ook.

 

Lees meer...

Vandaag zijn we voor de eerste keer in de nieuwbouw geweest.
Het begint er al goed uit te zien. Je ziet waar de loge komt en waar we vanaf augustus naar binnen gaan.
De achterzijde is al dicht en aan de voorkant zijn de bouwmensen bezig met het dak en de metselaar is bezig mooie muren te maken.

IMG 0089

IMG 0092

Belangrijk bericht voor de ouders van de leerlingen die komend schooljaar bij ons in leerjaar 1 in de mavo/havo klas starten.

Indien u overweegt op de boekenlijst van Van Dijk de iPad te bestellen dan is het goed om te weten dat u per jaar een overeenkomst met school aangaat. Indien uw zoon of dochter aan het einde van de eerste klas de overstap mag maken naar een van onze havo scholen (Jan van Egmond Lyceum of Da Vinci College) dan heeft u twee opties:

1. de overeenkomst stopt automatisch en u levert de iPad in de laatste schoolweek in op school.

2. u wilt de iPad overnemen van school en de iPad wordt hiermee uw eigendom. U betaalt het overnamebedrag uiterlijk in de laatste schoolweek van schooljaar 2016/2017.

Klik hier

De mavo scholen van de PSG, onze school en SG Antoni Gaudi, zijn in gesprek met het Horizoncollege om een turbo route ICT ( = versnelde route ) op te zetten voor leerlingen van de bovenbouw.
Het is de bedoeling dat leerlingen een niveau 3 ICT opleiding gaan volgen waardoor zij een jaar tijdwinst hebben als zij ICT niveau 4 op het Horizoncollege gaan studeren.

Het curriculum wordt opgezet in samenspraak met het ICT bedrijfsleven in Purmerend, itsdde zogenaamde Purmer Valley.

Lees meer...

De eerste contouren van de nieuwe entree zijn al zichtbaar. De bouwvakkers werken hard om alles voor het nieuwe schooljaar op tijd af te krijgen. 
Ook aan het nieuwe plein waar de fietsenstalling komt begint vorm te krijgen. 
Het weer zit mee, dus we hebben goede hoop dat alles op tijd afkomt.

IMG 0040

INSCHRIJVEN5-198

digitaal1
actief
 
jaarboekje1