School voor openbaar en algemeen bijzonder vmbo, mavo en gemengde leerweg

Kies een PSG-school

In opdracht van het Purmerends Museum hebben vijf leerlingen van Mandela een presentatie gemaakt over de poorten van Purmerend. Tijdens de presentatie van dit mooie initiatief sprak Jac Vinke, bestuursvoorzitter van de Stichting Purmerends Museum, lovende woorden over de leerlingen: “Het idee om de stadspoorten van Purmerend in het zonnetje te zetten, kwam van henzelf. Ze wilden 3-dimensionale poorten maken en hadden al een prototype gemaakt. Tijdens de stage hebben ze zich goed aan de afspraken gehouden.Elke vrijdag waren ze na schooltijd te vinden in het Leerlingenlab. Kortom: iedereen zou zulke stagiaires willen hebben.”

        

Op dichtbij.nl staat een mooi verslag van het project: Eind 2012 vroegen Loraine, Queeny, Khadija, Vivian en Zaeema in het kader van hun maatschappelijke stage een stageplek aan in het Purmerends Museum. Deze vijf enthousiaste scholieren kozen voor het museum omdat zij vroeger op de basisschool ook met de klas vaak naar het museum waren geweest en hier goede herinneringen aan hadden.

Vanuit het museum kregen zij de opdracht om de vitrine in te richten met een echt Purmerends onderwerp. De keuze viel al snel op de poorten van de stad, omdat het bijzondere gebouwen waren die niet meer te zien zijn. Tijdens de werkuren in het museum hebben ze veel gedaan. Ze mochten in het museum het Leerlingenlab gebruiken waar ze de geschiedenis van de poorten op konden zoeken en uitwerken. Bijzonder is dat zij ook alle vijf de poorten zelf hebben gemaakt met de details erbij. Loraine, Queeny, Khadija, Vivian en Zaeema vertellen: “Het was erg leuk om te doen en we hebben er erg veel dingen van geleerd!”

Meer nieuws