Openbare daltonschool voor vmbo tl/mavo en mavo-havo

Voor groep 8

Het is bijna zover! Je zit nu in groep 8 en je bent de oudste en de wijste 😉 nu op school. Na de zomervakantie kan dit er zomaar anders uitzien. Je gaat fietsen of je pakt de bus naar je nieuwe school en daar ben je opeens weer de jongste! We beseffen ons dat het dus best een grote stap voor jou kan zijn. Daarom doen we ons best om jou dadelijk op je gemak te stellen. De eerste weken - we noemen dit wenweken - gaat het niet om cijfers halen, maar om de school, je klas, je mentor en de docenten te leren kennen en je plekje te vinden. Er zijn ook meteen leuke activiteiten: je gaat met je klas en de andere eerste klassen op kamp. In oktober heb je je eerste schoolfeest: Halloween.

Schrijf je in voor de meeloopmiddag (29 januari)

Open dag en meeloopdagen
Onze open dag vindt plaats op 15 januari 2020 tussen 15:00 en 20:00. In onze agenda vind je ook de meeloopmiddagen die op het programma staan. Wij verwelkomen bezoek van leerkrachten en leerlingen (en hun ouders) uit groep 8. Een kijkje nemen op een gewone doordeweekse schooldag is ook altijd mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op. 

Aanmelden
Klik hier voor informatie over de aanmelding.

Talentklassen

Op SG Nelson Mandela is het niet alleen leren, leren, leren!
Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in? Dit ontdek je in onze talentklassen op maandag tussen 8:30 en 9:45.
Je kunt kiezen uit: sport, kunst, Cambridge Engels en ICT.
In deze klassen ben je dan met onderwerpen bezig die in de gewone lessen niet behandeld worden. Voor Engels kun je mooie certificaten halen en in sport en ICT kun je eindexamen doen!

Kunstklas

In de kunstklas buigt de leerling zich over allerlei vormen van kunst en cultuur, door te doen en door ernaar te kijken en te luisteren. De leerling besteedt aandacht aan drama, dans, beeldende kunst, muziek, computer- en videokunst.

Sportklas

De sportklas is heus niet voor topsporters in de dop, maar voor gewone leerlingen die genieten van samen bewegen en het leuk vinden kennis te maken met bijvoorbeeld acrobatiek, jongleren en atletiek.

ICT-klas

Ook de ICT talentklas is er speciaal voor de eerste en tweede klas leerlingen. Internet, Robotica, 3D printen, gamen, maar ook programmeren. We doen dat samen met Purmerendse ICT bedrijven die samenwerken in Purmer Valley. 

Cambridge

De Nelson biedt de cursussen van Cambridge University op drie niveaus aan in de Daltonuren: Key (onderbouw), Preliminary (mavo) en First (havo). Er wordt in die uren vrijwel uitsluitend Engels gesproken en je kunt je voorbereiden op de internationaal erkende Cambridge examens. Je kunt aan het eind van de cursus intern examen doen en als je slaagt krijg je een schoolcertificaat. Daarna kun je je inschrijven voor een officieel examen in Alkmaar of Amsterdam om een certificaat van Cambridge University te halen.

Mail je vraag

Wil je meer weten over de overstap van groep 8 naar SG Nelson Mandela? Gebruik dan dit contactformulier. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen, of nog beter: kom langs op de open dag!