Openbare daltonschool voor vmbo tl/mavo en mavo-havo

Voor groep 8

Het is bijna zover! Je zit nu in groep 8 en je bent de oudste en de wijste 😉 nu op school. Na de zomervakantie ben je opeens weer de jongste! We beseffen dat het best een grote stap voor jou kan zijn. Daarom doen we ons best om jou dadelijk op je gemak te stellen. De eerste weken zijn wenweken waarin het gaat om elkaar te leren kennen en je plekje te vinden. Er zijn ook meteen leuke activiteiten: je gaat met je klas en de andere eerste klassen op kamp. In oktober heb je je eerste schoolfeest: Halloween.

Aanmelden meeloopmiddagen


In verband met de lockdown en de verlenging lockdown basisscholen, kunnen er geen nieuwe aanmeldingen gedaan worden voor de meeloopmiddagen op de SG Nelson Mandela.De reeds aangemelde leerlingen krijgen zo spoedig mogelijk via de mail bericht wanneer de meeloopmiddagen zullen plaatsvinden.

Het Brugboek

Je hebt het vast al vaak gehoord: het is op de middelbare school anders dan op de basisschool. Maar wat is er dan zo anders?

Voor leerlingen in groep 8 hebben we een speciaal Brugboek gemaakt. Met veel informatie over de overstap naar de middelbare school én veel informatie over onze school.

Bekijk het Brugboek.

Op SG Nelson Mandela is het niet alleen leren, leren, leren!
Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in? Dit ontdek je in onze talentklassen op maandag tussen 8:30 en 9:45.
Je kunt kiezen uit: sport, kunst, Cambridge Engels, Talentvak Frans en ICT.
In deze klassen ben je dan met onderwerpen bezig die in de gewone lessen niet behandeld worden. Voor Engels kun je mooie certificaten halen en in sport en ICT kun je eindexamen doen!

Kunstklas

In de kunstklas buigt de leerling zich over allerlei vormen van kunst en cultuur, door te doen en door ernaar te kijken en te luisteren. De leerling besteedt aandacht aan drama, dans, beeldende kunst, muziek, computer- en videokunst.

Sportklas

De sportklas is heus niet voor topsporters in de dop, maar voor gewone leerlingen die genieten van samen bewegen en het leuk vinden kennis te maken met bijvoorbeeld acrobatiek, jongleren en atletiek.

ICT-klas

Ook de ICT talentklas is er speciaal voor de eerste en tweede klas leerlingen. Internet, Robotica, 3D printen, gamen, maar ook programmeren. We doen dat samen met Purmerendse ICT bedrijven die samenwerken in Purmer Valley. 

Cambridge

De Nelson biedt de cursussen van Cambridge University op drie niveaus aan in de Daltonuren: Key (onderbouw), Preliminary (mavo) en First (havo). Er wordt in die uren vrijwel uitsluitend Engels gesproken en je kunt je voorbereiden op de internationaal erkende Cambridge examens. Je kunt aan het eind van de cursus intern examen doen en als je slaagt krijg je een schoolcertificaat. Daarna kun je je inschrijven voor een officieel examen in Alkmaar of Amsterdam om een certificaat van Cambridge University te halen.

Agenda

31
augustus
2021

Ouderavond leerjaar 1 en 2

Van 18:45 tot 20:30 uur
07
september
2021

Ouderavond leerjaar 3 en 4

Van 18:45 tot 20:30 uur
16-24
oktober
2021
28
oktober
2021
07
december
2021

Ouderavond docenten

Van 16:00 tot 20:30 uur

Mail je vraag

Wil je meer weten over de overstap van groep 8 naar SG Nelson Mandela? Gebruik dan dit contactformulier. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen, of nog beter: kom langs op de open dag!  

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.