Openbare daltonschool voor vmbo tl/mavo en mavo-havo

Voor groep 8

Het is bijna zover! Je zit nu in groep 8 en je bent de oudste en de wijste nu op school. Na de zomervakantie ben je ineens weer de jongste! We hebben dat het beste een grote stap voor jou kan zijn. Daarom doen we ons best om jou dadelijk op je gemak te stellen. De eerste weken zijn wenweken waarin het gaat om elkaar te leren en je plekje te vinden. Er zijn ook directe leuke activiteiten: je gaat met je klas en de andere eerste klassen op kamp. In oktober heb je je eerste schoolfeest: Halloween.

Aanmelden

Aanmelden voor leerjaar 1 is mogelijk tussen 1 en 15 maart 2022 na het verkrijgen van de code die wordt door de basisscholen. Met deze code kunnen alle aanmeldgegevens ingevuld worden en kan informatie tussen de scholen uitgewisseld worden. 

 

Aanmelden voor leerjaar 2 of hoger is mogelijk buiten deze periode. Leerlingen die na 1 mei worden aangemeld, kunnen alleen geplaatst worden als er plek is in het geformeerde aantal klassen/groepen. Dit geldt voor instroom in alle jaarlagen, zowel voor interne als externe aanmeldingen.

Het Brugboek

Je hebt het vast al vaak gehoord: het is op de middelbare school anders dan op de basisschool. Maar wat is er dan zo anders?

Voor leerlingen in groep 8 hebben we een speciaal Brugboek gemaakt. Met veel informatie over de overstap naar de middelbare school én veel informatie over onze school.

Bekijk het Brugboek.

Op SG Nelson Mandela is het niet alleen leren, leren, leren!
Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in? Dit ontdek je in onze talentklassen op maandag tussen 8:30 en 9:45.
Je kunt kiezen uit: sport, kunst, Cambridge Engels, Talentvak Frans en ICT.
In deze klassen ben je dan met onderwerpen bezig die in de gewone lessen niet behandeld worden. Voor Engels kun je mooie certificaten halen en in sport en ICT kun je eindexamen doen!

Kunstklas

In de kunstklas buigt de leerling zich over allerlei vormen van kunst en cultuur, door te doen en door ernaar te kijken en te luisteren. De leerling besteedt aandacht aan drama, dans, beeldende kunst, muziek, computer- en videokunst.

Sportklas

De sportklas is heus niet voor topsporters in de dop, maar voor gewone leerlingen die genieten van samen bewegen en het leuk vinden kennis te maken met bijvoorbeeld acrobatiek, jongleren en atletiek.

ICT-klas

Ook de ICT talentklas is er speciaal voor de eerste en tweede klas leerlingen. Internet, Robotica, 3D printen, gamen, maar ook programmeren. We doen dat samen met Purmerendse ICT bedrijven die samenwerken in Purmer Valley. 

Cambridge

De Nelson biedt de cursussen van Cambridge University op drie niveaus aan in de Daltonuren: Key (onderbouw), Preliminary (mavo) en First (havo). Er wordt in die uren vrijwel uitsluitend Engels gesproken en je kunt je voorbereiden op de internationaal erkende Cambridge examens. Je kunt aan het eind van de cursus intern examen doen en als je slaagt krijg je een schoolcertificaat. Daarna kun je je inschrijven voor een officieel examen in Alkmaar of Amsterdam om een certificaat van Cambridge University te halen.

Agenda

01-01
februari
2022

Open huis 2022

Van 15:00 tot 19:00 uur
02-02
februari
2022

Open huis 2022

Van 14:00 tot 21:00 uur
10
februari
2022

Meeloopmiddag 3     groep 8

Van 14:30 tot 16:00 uur
19-27
februari
2022
01
maart
2022

Mail je vraag

Wil je meer weten over de overstap van groep 8 naar SG Nelson Mandela? Gebruik dan dit contactformulier. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen, of nog beter: kom langs op de open dag!  

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.