Openbare daltonschool voor vmbo tl/mavo en mavo-havo

Voor groep 8

De overstap van de basisschool naar de brugklas is leuk en kan ook spannend zijn. Op SG Nelson Mandela zorgen wij ervoor dat je het gezellig gaat hebben. In de eerste week zijn er veel activiteiten zodat je klasgenootjes goed leert kennen. In plaats van een juf van meester krijg je een mentor. De mentor maakt je wegwijs op school. We willen dat jij je prettig voelt op je nieuwe school. Dat maakt het leren ook een stuk leuker! Daar gaan we voor.  

Aanmelden voor leerjaar 1 is mogelijk tussen 1 en 15 maart 2023 na het verkrijgen van de code die wordt vertaald door de basisscholen. Met deze code worden alle overdrachtsgegevens (zoals het rapport etc) tussen de scholen uitgewisseld.

Aanmelden voor leerjaar 2 of hoger is mogelijk buiten deze periode. Leerlingen die op 1 mei worden gevolgd, kunnen alleen worden geplaatst als er plek is in het geformeerde aantal klassen/groepen. Dit geldt voor instroom in alle jaarlagen, zowel voor interne als externe aanmeldingen.

Het Brugboek

Je hebt het vast al vaak gehoord: het is op de middelbare school anders dan op de basisschool. Maar wat is er dan zo anders?

Voor leerlingen in groep 8 hebben we een speciaal Brugboek gemaakt. Met veel informatie over de overstap naar de middelbare school én veel informatie over onze school.

Bekijk het brugboek. 

Op SG Nelson Mandela is het niet alleen leren, leren, leren!
Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in? Dit ontdek je in onze talentklassen op maandag tussen 8:30 en 9:45.
Je kunt kiezen uit sport en kunst.
In deze klassen ben je dan met onderwerpen bezig die in de gewone lessen niet behandeld worden. Voor sport  kun je eindexamen doen!

Kunstklas

In de kunstklas buigt de leerling zich over allerlei vormen van kunst en cultuur, door te doen en door ernaar te kijken en te luisteren. De leerling besteedt aandacht aan drama, dans, beeldende kunst, muziek, computer- en videokunst.

Sportklas

De sportklas is heus niet voor topsporters in de dop, maar voor gewone leerlingen die genieten van samen bewegen en het leuk vinden kennis te maken met bijvoorbeeld acrobatiek, jongleren en atletiek.

Agenda

Mail je vraag

Wil je meer weten over de overstap van groep 8 naar SG Nelson Mandela? Gebruik dan dit contactformulier. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen, of nog beter: kom langs op de open dag!  

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.