School voor openbaar en algemeen bijzonder vmbo, mavo en gemengde leerweg

Kies een PSG-school

Vanaf december 2015 start SG Nelson Mandela met een pilot in klas M1F met het klassenmanagementsysteem ZuluDesk (MDM). Wij starten met deze pilot omdat wij als school zien dat leerlingen nog snel afgeleid worden tijdens de les door de vele mogelijkheden die de iPad biedt.

Het programma biedt de docent de mogelijkheid zijn leerlingen beter te monitoren en te focussen op hun schoolwerk zonder dat ze afgeleid worden door berichtjes, mails, etc.

Om u als ouder op de hoogte te stellen van de functionaliteit van ZuluDesk, vindt u hieronder een beschrijving:

Wat kan de school allemaal zien met behulp van ZuluDesk: technische gegevens van de iPad, zoals serienummer, type iPad, naam van de iPad, geïnstalleerde apps, locatie van de iPad. ZuluDesk werkt alleen binnen de school: als bijvoorbeeld een leerling ziek is of leerlingen zijn buiten school, dan valt dit buiten het werkingsgebied van ZuluDesk.

logo1

Wat kan de school niet zien met ZuluDesk: E-Mail, de kalender en contacten, iMessage berichten, geschiedenis van de Safari browser, FaceTime geschiedenis, persoonlijke herinneringen of notities of foto’s. Wij willen graag benadrukken dat het voor medewerkers van de SG Nelson Mandela, noch voor medewerkers van ZuluDesk, niet mogelijk is om persoonlijke informatie te zien. Zoals hierboven is beschreven is het niet mogelijk om bijvoorbeeld foto’s, e-mails, berichten of in anders apps die op de iPad van de leerlingen staat te kijken.

Klik hier voor meer informatie.