School voor openbaar en algemeen bijzonder vmbo, mavo en gemengde leerweg

Kies een PSG-school

Op 1 november 2017 is de landelijke leeswedstrijd ‘De weddenschap” van start gegaan. 172 Leerlingen uit klas 1 t/m 4 doen inmiddels mee met deze wedstrijd, hebben zich aangemeld op de website en hebben ook een leescontract ondertekend.

download

 

 Hoe werkt De Weddenschap?

De uitdaging van De Weddenschap is om in een half jaar tijd drie boeken te lezen. Wanneer dat lukt is de missie voltooid. De leerling krijgt een certificaat en maakt kans op mooie prijzen. De wedstrijd is gestart op 1 november 2017 en loopt tot 1 mei 2018.

De docenten Nederlands controleren op school of de boeken gelezen worden. Aangezien alle leerlingen dit schooljaar vier boeken
( naar eigen keuze) moeten lezen, is de hoop dat deze wedstrijd kan bijdragen aan een grotere leesmotivatie onder de leerlingen.

4 5 6
     
7 8 9
     
11 22 23

Drie bekende Nederlanders (Lakshmi, Lennart Timmerman en Iris van Lunenberg)

fungeren (als boegbeeld van de campagne. Zij vertellen op de website (www.deweddenschap.nl) welke boeken zij van plan zijn om te gaan lezen. Leerlingen mogen een van deze bekende Nederlanders uitdagen om ook 3 boeken te lezen. Dat mogen boeken zijn die op de website staan vermeld of andere boeken. Behalve de individuele prijzen zoals een i-pad en kaartjes voor attractieparken, is er voor de school met de meeste aanmeldingen ook een prijs te winnen.

Naast de prijzen die door de organisatie beschikbaar zijn gesteld, heeft onze directeur, per leerjaar, ook twee prijzen ter waarde van €20,- beschikbaar gesteld voor de fanatiekste lezers op school. Aanmelden voor de weddenschap kan nog steeds. Belangrijk is dat de leerling als naam van de school vermelden SG Nelson Mandela zodat ze op dezelfde lijst komen te staan.

Cynthia


Meer nieuws