Openbare daltonschool voor mavo 1 t/m 4 en mavo-havo leerjaar 1

Daltononderwijs

Dalton op Mandela: dat gun je iedereen!

SG Nelson Mandela is sinds november 2010 een gecertificeerde daltonschool.
We bereiden onze leerlingen voor op een optimale start in het middelbaar beroepsonderwijs of op de havo. We realiseren dit door een gedegen, uitgebalanceerd onderwijsconcept aan te bieden in een omgeving waarin iedere leerling en medewerker zich gezien, gehoord, veilig en vertrouwd voelt.

We stimuleren onze leerlingen zelfstandig te werken en zelf beslissingen te durven nemen. We geloven dat evenwicht in groei van kennis, sociale vaardigheden, persoonlijkheid en zelfstandigheid erg belangrijk is. Wij nodigen onze leerlingen en ouders van harte uit samen met ons te werken in en aan onze mooie school.

Een daltondag op Mandela

Je komt naar school met een lichte rugzak! Je hebt maximaal 4 vakken per dag. Je ervaart de rust binnen de school. Een les duurt 75 minuten. Dit geeft je de ruimte om verschillende activiteiten uit te voeren en veel samen te werken met je docent en je klasgenoten. Halverwege de dag ben je de baas over je eigen daltonlesuur! Je kiest dan zelf een docent, die je extra hulp aanbiedt of die je uitdagende opdrachten geeft. Vergeet niet je vrienden en vriendinnen waar je goed samen mee kunt werken! Die nodig je natuurlijk uit om samen met jou naar een daltonuur te gaan. In de brugklas ben je al om 14:45 lesvrij. Genoeg tijd voor je sport, hobby's en het leren van je toetsen, want natuurlijk vind je het belangrijk om goede cijfers te halen.

IEDER KIND LEERT OP ZIJN EIGEN MANIER

Daarom werken we op het Nelson met boeken en een device. Zo combineren wij de kennis uit lesboeken met de aantrekkelijke en leerzame Internetwereld.
Met activerende werkvormen, digitale ondersteuning en creativiteit motiveren we je om het beste uit jezelf te halen.