Openbare daltonschool voor vmbo tl/mavo en mavo-havo

Talentklassen

Op SG Nelson Mandela is het niet alleen leren, leren, leren!
Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in? Dit ontdek je in onze talentklassen op maandag tussen 8:30 en 9:45.
Je kunt kiezen uit: sport, kunst, Cambridge Engels, Talentvak Frans en ICT.
In deze klassen ben je dan met onderwerpen bezig die in de gewone lessen niet behandeld worden. Voor Engels kun je mooie certificaten halen en in sport en ICT kun je eindexamen doen!

Kunstklas

In de kunstklas buigt de leerling zich over allerlei vormen van kunst en cultuur, door te doen en door ernaar te kijken en te luisteren. De leerling besteedt aandacht aan drama, dans, beeldende kunst, muziek, computer- en videokunst.

Sportklas

De sportklas is heus niet voor topsporters in de dop, maar voor gewone leerlingen die genieten van samen bewegen en het leuk vinden kennis te maken met bijvoorbeeld acrobatiek, jongleren en atletiek.

ICT-klas

Ook de ICT talentklas is er speciaal voor de eerste en tweede klas leerlingen. Internet, Robotica, 3D printen, gamen, maar ook programmeren. We doen dat samen met Purmerendse ICT bedrijven die samenwerken in Purmer Valley. 

Cambridge

De Nelson biedt de cursussen van Cambridge University op drie niveaus aan in de Daltonuren: Key (onderbouw), Preliminary (mavo) en First (havo). Er wordt in die uren vrijwel uitsluitend Engels gesproken en je kunt je voorbereiden op de internationaal erkende Cambridge examens. Je kunt aan het eind van de cursus intern examen doen en als je slaagt krijg je een schoolcertificaat. Daarna kun je je inschrijven voor een officieel examen in Alkmaar of Amsterdam om een certificaat van Cambridge University te halen.

Talentvak Frans

 Er zijn genoeg redenen om Frans te leren op de mavo:
· Frankrijk is het één na grootste land in Europa en een fijne vakantiebestemming. 
· Een vakantiebaantje of stagelopen in Frankrijk (surfinstructeur, werken op een camping, etc.) is en blijft heel populair.
· In de talentklas leer je Frans spreken op een creatieve en leuke manier! Wij gaan geen moeilijke grammatica of woordjes leren doen, maar door meteen Frans met elkaar te spreken, leer je vanzelf de woordjes die je nodig hebt en .... in het begin gebruik je gewoon veel gebaren!
· Bij genoeg aanmeldingen en met goedkeuring van de ouders (die willen misschien zelf wel mee?), is het altijd leuk om een dagje naar Lille, Antwerpen of Parijs te gaan.