School voor openbaar en algemeen bijzonder vmbo, mavo en gemengde leerweg

Kies een PSG-school

Afgelopen woensdag was het volle bak in SG Nelson Mandela. We verwelkomden uiteraard de groep 8-ers, maar ook veel nieuwsgierige leerlingen uit groep 7: je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen met rondneuzen op een middelbare school! En met gekke foto's van jezelf maken natuurlijk.
Onze Open Huis-map-leerling, had zijn broertjes meegenomen; die hadden de Photobooth niet nodig om even los te gaan.

20190123 17.07.48 OH NM   20190123 17.07.48 OH NM


En het meisje met de mooie madelievenstappers stapte sereen door alle drukte heen. Zo kan het natuurlijk ook.
Voor wie door het Open Huis extra nieuwsgierig is geworden, is een bezoek aan de meeloopmiddagen op 29 januari en 6 februari vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur aan te raden.

 

Lees meer...
openhuis19

Alle ouders van leerlingen uit groep 8 zijn op dinsdag 15 januari 2019 welkom voor een voorlichting op SG Nelson Mandela. De inloop is vanaf 19.00 uur en we starten om 19.30 uur. Deze voorlichting is uitsluitend voor ouders bedoeld.

mandela12

Op 20 december is het groot feest op onze school. We vieren het 100ste geboortejaar van onze inspirator, Nelson Mandela. De dag begint om 10 uur met leuke en afwisselende workshops: fotografie, dansen, muziek, Zuid-Afrikaans portret tekenen, kerst stop motion, game room voor one day, cube merge, kerstversieringen en lekkernijen maken, …… teveel om op te noemen.

 DEF POSTER NMDAG FEEST A3

Lees meer...

Voor de achtste keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, dé leescampagne voor pro, vmbo en mbo.
Drie BNers trappen De Weddenschap feestelijk af op maandag 29 oktober, dinsdag 30 en woensdag 31 oktober.
Samen met pro, (v)mbo-klassen in Hoogvliet-Rotterdam, Leeuwarden en Purmerend zetten zij hun handtekening onder het Weddenschapscontract.
Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne drie boeken te lezen.
Behalve de rol van uitdager nemen de BN
ers de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken.

 

lizekorpershoek


 

Ingeschreven bij onze school? Welkom! Hierbij alvast wat informatie over de aanschaf van een iPad.

present collaborate large 2x

Vind je het leuk of belangrijk om Engels te leren? Meld je dan aan voor een cursus Cambridge English.
De Nelson biedt deze cursussen van Cambridge University op drie niveaus aan in de Daltonuren: Key (onderbouw), Preliminary (mavo) en First (havo).
Er wordt in die uren vrijwel uitsluitend Engels gesproken en je kunt je voorbereiden op de internationaal erkende Cambridge examens.
Je kunt aan het eind van de cursus intern examen doen en als je slaagt krijg je een schoolcertificaat.
Daarna kun je je inschrijven voor een officieel examen in Alkmaar of Amsterdam om een certificaat van Cambridge University te halen.

University of Cambridge

Lees meer...

Wij wensen de leerlingen van groep 8 en hun ouders of verzorgers veel succes bij het kiezen van een school. Twijfel je nog, heb je nog vragen of wil je nog een keer onze school zien? Dat kan! Stuur een mail naar Regina de Vries (teamleider), Hans van Dam (docent Nederlands), Maarten Versteeg (docent LO) of Mariëlle Admiraal (docent Mens & Natuur). Ze helpen je graag voordat je definitief de keuze moet maken.
Ze zijn bereikbaar op volgende mailadressen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mandelavragen
 

Wil je meer weten over de computer?
Ben je gek op gamen?
Denk je er over om later met computers te gaan werken?
Als je op deze vragen JA zegt dan is de ICT klas bij SG Nelson Mandela echt iets voor jou.

 robot
Lees meer...