School voor openbaar en algemeen bijzonder vmbo, mavo en gemengde leerweg

Kies een PSG-school

Voor de achtste keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, dé leescampagne voor pro, vmbo en mbo.
Drie BNers trappen De Weddenschap feestelijk af op maandag 29 oktober, dinsdag 30 en woensdag 31 oktober.
Samen met pro, (v)mbo-klassen in Hoogvliet-Rotterdam, Leeuwarden en Purmerend zetten zij hun handtekening onder het Weddenschapscontract.
Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne drie boeken te lezen.
Behalve de rol van uitdager nemen de BN
ers de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken.

 

lizekorpershoek


 

Ingeschreven bij onze school? Welkom! Hierbij alvast wat informatie over de aanschaf van een iPad.

present collaborate large 2x

Vind je het leuk of belangrijk om Engels te leren? Meld je dan aan voor een cursus Cambridge English.
De Nelson biedt deze cursussen van Cambridge University op drie niveaus aan in de Daltonuren: Key (onderbouw), Preliminary (mavo) en First (havo).
Er wordt in die uren vrijwel uitsluitend Engels gesproken en je kunt je voorbereiden op de internationaal erkende Cambridge examens.
Je kunt aan het eind van de cursus intern examen doen en als je slaagt krijg je een schoolcertificaat.
Daarna kun je je inschrijven voor een officieel examen in Alkmaar of Amsterdam om een certificaat van Cambridge University te halen.

University of Cambridge

Lees meer...

Wij wensen de leerlingen van groep 8 en hun ouders of verzorgers veel succes bij het kiezen van een school. Twijfel je nog, heb je nog vragen of wil je nog een keer onze school zien? Dat kan! Stuur een mail naar Regina de Vries (teamleider), Hans van Dam (docent Nederlands), Maarten Versteeg (docent LO) of Mariëlle Admiraal (docent Mens & Natuur). Ze helpen je graag voordat je definitief de keuze moet maken.
Ze zijn bereikbaar op volgende mailadressen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mandelavragen
 

Wil je meer weten over de computer?
Ben je gek op gamen?
Denk je er over om later met computers te gaan werken?
Als je op deze vragen JA zegt dan is de ICT klas bij SG Nelson Mandela echt iets voor jou.

 robot
Lees meer...

meeloopmiddag 2019

De leerlingen van SG Nelson Mandela uit de wetenschapsklas zijn uitgenodigd om in het IT-lab een studie-ochtend voor te bereiden. Onze leerlingen gaan op maandag 5 maart in de ochtend helpen tijdens een studie-ochtend voor leerkrachten van 3 basisscholen. 

Tijdens de inspiratie-ochtend hebben de leerlingen van onze school meerdere IT-toepassingen geoefend. Enkele reacties van onze leerlingen: "Dit was de leukste les van dit jaar" en "Dank u wel dat we dit mochten doen". Kortom, een geslaagde ochtend in het IT-lab.

Lees meer...
Buiten trekken de gure buien voorbij. Binnen wordt iedereen warm verwelkomd op het Open Huis van SG Nelson Mandela (psg). Wie wil er nou geen vieze witte plakvingers? Of je eigen kunstwerk printen in plastic? Een proefles bijwonen? Op de foto worden gezet door een echte docent/kunstenaar? Leren programmeren? Of je Frans testen bij een heuse Française? Kan allemaal! Welkom op Mandela!
...

Alle ouders van leerlingen uit groep 8 zijn op dinsdag 9 januari 2018 welkom voor een voorlichting op SG Nelson Mandela. De inloop is vanaf 19.00 uur en we starten om 19.30 uur. Deze voorlichting is uitsluitend voor ouders bedoeld.

 

Op 1 november 2017 is de landelijke leeswedstrijd ‘De weddenschap” van start gegaan. 172 Leerlingen uit klas 1 t/m 4 doen inmiddels mee met deze wedstrijd, hebben zich aangemeld op de website en hebben ook een leescontract ondertekend.

download

 

Lees meer...