School voor openbaar en algemeen bijzonder vmbo, mavo en gemengde leerweg

Tweets @MandelaPSG

Kies een PSG-school

SG Nelson Mandela heeft twee vertrouwensdocenten voor de begeleiding en afhandeling van ongewenste intimiteiten en discriminatie. Mevrouw E. Dijkstra (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en de heer F. Rijnierse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Op grond van de klachtenregeling kent de PSG twee externe vertrouwenspersonen. Zij zijn vertrouwenniet in dienst van de Stichting Purmerendse ScholenGroep. De externe vertrouwenspersonen kunnen uitsluitend benaderd worden voor klachten die, naar het oordeel van de klager, niet op de school behandeld kunnen worden. Bovendien moet er sprake zijn van ernstige zaken, die men niet op een andere manier kan of wil oplossen. Daarbij zou het vooral kunnen gaan om klachten die mogelijk de persoonlijke levenssfeer aantasten, bijvoorbeeld klachten over ongewenst en/of seksueel getint gedrag, pesten, of agressie.
De vertrouwenspersonen kunnen iemand die een klacht heeft begeleiden, d.w.z. zij kunnen adviseren over het al dan niet indienen van een klacht of helpen bij het op schrift stellen van een klacht. Om de privacy van de externe vertrouwenspersonen te beschermen, worden hun adressen en telefoonnummers hier niet bekend gemaakt. De adresgegeven zijn bekend bij de schooldirecteuren, de vertrouwensdocenten op de scholen en de contactpersoon op het Centraal Bureau van de PSG.