Een fijne school
waar jij je thuis voelt!
Waarom zou ik kiezen voor Nelson Mandela?
Het belangrijkste is natuurlijk dat je je hier thuis voelt. Maar goed om te weten is dat we een kleine school zijn, waardoor je alle docenten kent en zij jou. Je wordt goed geholpen en begeleid.
En omdat we een Dalton-school zijn, leer je zelf keuzes te maken. Daardoor word je zelfstandig en dat is een voorsprong bij een vervolgopleiding.
Ook hebben we een heel breed aanbod: je hebt veel te kiezen! Bijvoorbeeld sport en cultuur. En omdat we zowel op papier werken met gewone boeken als met devices, kom je breed beslagen ten ijs.
Jullie zijn een Dalton-school. Wat merk ik daarvan?
In de eerste plaats aan een lichte rugzak! Je hebt namelijk nooit meer dan 5 vakken op een dag en dat geeft rust.
Lessen duren bij ons 60 minuten, en je werkt veel samen met docenten en klasgenoten.
Iedere dag is er een Dalton-lesuur: je kiest dan zelf een docent die jou extra helpt of juist extra uitdagende opdrachten geeft.
Na vier jaar zal je merken dat je geleerd hebt zelfstandig te werken, jezelf goed hebt leren kennen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt.
Waarom gebruiken jullie eigenlijk een device?
Wij bereiden onze leerlingen voor op de toekomst. In het dagelijkse leven zijn laptops, tablets en smartphones niet meer weg te denken! Daarom leren we jou hoe je op een nuttige en zinvolle manier een MacBook kunt gebruiken tijdens het oefenen en het leren voor alle vakken.
We vinden het belangrijk om zowel offline als online onderwijs aan te bieden. We werken dus met boeken en met een device.
Wat is het verschil met andere scholen? Wat is het verschil met Gaudí?
Dat moet je vooral zelf gaan ervaren! Ga langs op de Open Dag en proef de sfeer en stel ook daar veel vragen. Je kunt op allebei de scholen veel leren, het is maar net wat het beste bij jou past.
Welke (extra) begeleiding bieden jullie leerlingen?
Omdat we een Dalton-school zijn, is goede begeleiding een belangrijk onderdeel van ons onderwijs.
Daarnaast bieden we extra hulp als je bijvoorbeeld dyscalculie of dyslexie hebt. Maar er is ook een training om te helpen als je faalangst hebt, of moeite hebt met plannen en organiseren.
Daarnaast krijg je een eigen mentor, die ook je loopbaancoach is én contact met je ouders onderhoudt.
En omdat we een kleine school zijn, is er altijd iemand die je kent bij wie je terecht kunt.
Hoe ziet een les er dan precies uit?
Je hebt les van een vakdocent. Deze docent weet precies wat jij aan uitleg nodig hebt en wat je moet oefenen en leren op weg naar jouw diploma. Tijdens de les is er dus ruimte voor instructie (klassikaal en individueel) en je gaat daarna aan de slag, op jouw eigen manier, met het maken van opdrachten en oefeningen. We noemen dit zelfstandig werken en je maakt dan gebruik van allerlei leermiddelen, zoals boeken, schriften, een MacBook, materiaal gemaakt door de docent en nog veel meer. In de les heb je dus altijd precies de goede mix van offline en online leermogelijkheden.
Hoe weet ik als leerling of als ouder wat er gemaakt en geleerd moet worden?
Goede vraag! We werken met een schooljaarprogramma en dit programma is opgedeeld in weken. Je weet per week wat je moet maken, oefenen en leren (de toetsen). Dit programma wordt digitaal aangeboden in onze leeromgeving die Magister.Me heet. Voor het bekijken van je cijfers, resultaten, agenda (hierin zetten jij en de docenten wanneer er een toets is) en overige zaken krijgen jij en je ouders toegang tot Magister, ons leerlingvolgsysteem.